През 1937 година най-рекламираните в Бургас курорти са Поморие, Жеравна и Малко Търново

През 1937 година най-рекламираните в Бургас курорти са Поморие, Жеравна и Малко Търново - E-Burgas.com

Какво са рекламирали вестниците в Бургас през лятото на далечната 1937 година. Това, което и сега - екскурзии, луксозни автомобили, интересни стоки за бита и всичко, онова, за което могат да се похарчат пари. 
Стари броеве на независимия информационен ежедневен вестник „Вечерна Бургазка поща“, наред с новините, които поднася на своите читатели, ги приканва към различни начини да се сдобият с блага срещу заплащане, да прекарат приятно част от времето си или да придобият нови знания и умения.
Най-рекламирани в онова време се оказват известните и тогава като курортни места Поморие, Жеравна и Малко Търново. От тези места дори са публикувани и снимки. 
За Поморие се казва, че плажовете са обширни и са безплатни и се отделя специално внимание на възможностите за калолечение там. Казва се още, че градът е електрифициран, водоснабден, благоустроява се активно и квартирите там предлагат всички удобства. Споменава се и, че в града има дансинг, морско казино с разкошен изглед към морето и че в читалището има инсталирано прекрасно кино. 
За онези, които искат да пътуват в чужбина, има предложения, които да удовлетворят вкуса им подобаващо - оферти за екскурзии не къде да е, а в Париж. От публикуваните обявления става ясно, че до френската столица са се правели организирани пътувания по време на Парижкото изложение. 
През лятото на 1937 най-рекламираните в пресата автомобили са опелите. В информациите за тях се казва, че са най-подходящи за българските пътища през онова време, икономични и бързи са, а по елегантност са ненадминати. 
В агитационните текстове се казва още: „Автомобилът вече не е лукс, той е необходимост!“
През лятото на 1937 упорито се рекламират безплатни курсове по бродерия. Те се организират от представителство на шевни машини и в тях е можела да се включи всяка любознателна дама. За онези, които не разполагали със собствени машини, организаторите били готови да осигурят такива отново безплатно. 
Екипът на вестника призовава рекламодателите да се възползват от възможността да популяризират дейността си с уверението че рекламата във „Вечерна бургазка поща“ постига целта си.

Автор Татяна БАЙКУШЕВА

Коментари

Още от последните новини