Превозвачите в Бургас: 290 лв. не стигат за нищо, без нас туризмът умира (видео)

Превозвачите в Бургас: 290 лв. не стигат за нищо, без нас туризмът умира (видео)  - E-Burgas.com

Шествие от над 40 автобуса премина по улиците на града днес

Сумата от 290 лв., която тази сутрин бе обещана от транспортния министър Росен Желязков на превозвачите, няма да стигне за нищи. Около това мнение се обединиха участниците в днешния национален протест националният протест под надслов „Спасете туристическия превоз", който тръгна от паркинга на летището в Бургас и премина през целия град.

В шествието участваха над 40 автобуса тръгнаха точно в 12:00 часа и преминаха по маршрут -  Летище Бургас – Е87 – бул. “Транспортна“ – Кръгово „Метро“ – бул.No9 – кръгово „Трапезица“ – ул. „Одрин“ – ул. „Христо Ботев“ – ул. „Цар Петър“ – бул. „Иван Вазов“ – ул. „Булаир“ – бул. „Демокрация“ – ул. „24-ти Черноморски пехотен полк“ – ул. „Димитър Димов“ – кръгово – бул. „Транспортна“.

"За да тръгнем да работим, ще ни трябват пари. Не искаме пари за ферарита, а за да поддържаме малкото персонал, който ни е останал и техниката, която имаме. Преди да дойде кризата ние транспортните фирми работихме на отложени плащания с магазини за части и горива. Когато се случи това нещо,  останаха задължения към НАП и НОИ, които не са изплатени. Исканията ни са да получим субсидия от държавата, която да бъде за всяка фирма спрямо това колко превозни средства и колко персонал има. Другият вариант са нисколихвени кредити или кредити с гратисни периоди, в които държавата да е гаранция по кредита. Ние сме рисков сектор и нито една банка няма да ни отпусне пари" заяви Димитър Костадинов от ДС.

Шествието днес премина през Бургас без да създава особени големи проблеми в трафика. Целият маршрут бе съгласуван предварително с органите на реда, които осигуриха безпрепятствено преминаване на колоната от над 40 автобуса. 

 

Коментари

Още от последните новини