Преференциални цени за туристически посещения в Бургас днес

Преференциални цени за туристически посещения в Бургас днес  - E-Burgas.com

От 1980 година насам 27 септември се отбелязва като Световен ден на туризма. С тази инициатива ежегодно се привлича вниманието на международната общност към изключително важната роля на туризма в социалния, културния и икономическия живот. 27 септември е специален както за всички работещи в най-динамичната сфера от икономиката в световен мащаб, така и за всеки, превърнал пътуването и желанието за посещение на нови и различни места в начин на живот.

Общинско предприятие "Туризъм" към Община Бургас ще отбележи подобаващо този ден и ще даде възможност на всички желаещи да станат част от своеобразния празник на неговия екип. На 27 септември най-увлекателните атракции в Бургас ще бъдат достъпни на преференциални цени.

Общинският кораб "Анастасия" ще ви очаква на Яхтения порт, който се намира на 50 метра от Морска гара-Бургас, в 10:00, 13:30 и 17:00 часа, за да ви отведе до обичания от всички остров Света Анастасия. Цените за отиване и връщане в празничния ден са 9 лева за възрастни, а за ученици и пенсионери - 6 лева. Музейната експозиция, разказваща историята на остров Света Анастасия, може да бъде разгледана на преференциална цена от 3 лева за възрастни.

Туристически комплекс "Акве калиде", който на 18 септември отпразнува своя първи рожден ден, също ще отбележи деня на туризма. На 27 септември гостите му могат да разгледат музейната експозиция напълно безплатно, а 3D прожекцията ще е на празнични цени - 4 лева за възрастни и 2 лева за ученици и пенсионери.

Коментари

Още от последните новини