Предстои волейболно шоу с участието на „Нефтохимик 2010“ и гръцкия шампион „Олимпиакос“

Предстои волейболно шоу с участието на „Нефтохимик 2010“ и гръцкия шампион „Олимпиакос“ - E-Burgas.com

Дойде време за волейболно шоу на европейско ниво. Днес, сряда от 18:30 часа в зала "Младост" предстои първия четвъртфинален двубой за купата на CEV между бургаския "Нефтохимик 2010" и шампиона на Гърция "Олимпиакос".

В двата състава фигурират имената на куп национали. В бургаския тим са Георги Братоев, Николай Учиков, Георги Петров, Теодор Салпаров. Поради контузия ще липсва централния блокировач Теодор Тодоров.

Лидерите на "Олимпиакос" са диагоналът Гавин Шмит /Канада/, високият 212-сантиметра централен блокировач Маркус Бьоме /Германия/ и родният национал Тодор Алексиев.

Зрителите ще влизат срещу билет от едно левче. Мачът ще е дебютен пред бургаска публика за новия треньор Николай Желязков.

"Самото ни класиране на четвъртфинал във втория по сила клубен турнир е голям успех, което означава, че вече се нареждаме между първите най-добри 28 отбора в Европа. Настроение сред нашите момчета има. Дано се пренесе и по трибуните в залата тази вечер", заяви главният мениджър на бургаския тим Огнян Томов.

Реваншът в Гърция е на 14 февруари. Крайният победител от двата мача между "Нефтохимик 2010" и "Олимпиакос" ще се класира за полуфинал, където ще срещне световния гранд - италианския "Тренто".

По-рано днес на полето в зала "Младост" ще излязат отборите на "Дея Спорт" и "Черно море". Морското дерби е от 14-ия кръг в националната Суперлига по волейбол при мъжете и ще започне в 14:00 часа.

Коментари

Още от последните новини