Представят "Заболяването фейсбук" в Музикалното училище

Представят

Младежки експериментален театър към Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров" Бургас  излиза пред публика с нов проект – театрално четене на маса.

Трупата ще представи пиесата „Заболяването Фейсбук" от Щефан Фьогел.  Авторът е роден в Австрия през 1969 г. Писателската му кариера започва с текстове за кабаретни програми за театъра във Форарлберг, който създава и в който сам участва.  Бързо става известен с комедиите си, които се играят по сцените на цяла Европа. Щефан Фьогел в момента е един от най-търсените и поставяни немскоезични драматурзи.

В "Заболяването Фейсбук"  освен смях и  забавление,  зрителите ще усетят и   един сериозен разказ за съвременния човек, станал роб на новите технологии.

Как дигиталните технологии променят живота ни? Нормално ли е да излезеш на вечеря с приятели и да прекараш повечето време вторачен в смартфона си?
Главният герой в комедията  е Едуард, чийто живот тотално е погълнат от интернет. Жена му се обръща за помощ към различни лекари, но заболяването на съпруга й е в много напреднал стадий. Междувременно 667 приятели на Едуард от Фейсбук  чукат на вратата, защото са поканени на парти...

В ролите ще се превъплътят  гост- актьорите- Ивелина Манолакева, Георги Минков, Даниела Георгиева и Недко Георгиев, които са преподаватели в училището по изкуства.  На сцената ще им партнират младите актьори Симеон Димов, Стоян Величков, Христо Хр. Симеонов и Мария Димитрова. Гост- режисьор е  Христо Симеонов.

Събитието е част от Дните на австрийската култура и изкуство в Бургас.
„Заболяването Фейсбук", този четвъртък, 21 април от 19 часа в Концертна зала на Музикалното училище.

Коментари

Още от последните новини