Председателство на Съвета на Европа стига до Бургас

Председателство на Съвета на Европа стига до Бургас - E-Burgas.com

Тук ще се проведе инициативата Европейски морски ден и неформална среща на директорите по рибарство​

Бургас е включен в официалния календар на събитията, съпътстващи българското председателството на Съвета на Европа през следващата година, съобщава Дарик. По план България ще организира над 200 събития, които ще бъдат основно в София. В градовете Варна, Бургас, Пловдив и Велико Търново също ще има официални срещи, съобщиха от най-новото ни министерство - това за председателството ни. В Бургас ще се проведе инициативата Европейски морски ден - 31 май - 1 юни, като и неформална среща на директорите по рибарство на 6 и 7 юни. 

Голяма мобилизация и добра организация на всички структури, ангажирани с изпълнението на подготовката на България за председателството на Съвета на Европейския съюз. Така правителството обобщи работата в последните два месеца и половина. Събитията са разделени на 4 категории, обясни министър Лиляна Павлова.

Най-високата категория са срещите тип А на ниво държавни лидери, следват събитията категория В - ниво генерални директори и началник-отдели. В Парламентарното измерение има 6 събития, които са категория С. А в категория D влизат работни групи, които ще заседават в България. Към 15 септември са изпълнени 27 от включените в плана за подготовката 57 мерки. Официалният интернет портал на Българското председателство на Съвета на ЕС ще бъде пуснат на 1 декември 2017 г., месец преди България да поеме домакинството, каквато е практиката на другите ротационните председателства. 

Коментари

Още от последните новини