Предизвикват майсторите зад волана в дуел зад Пантеона

Предизвикват майсторите зад волана в дуел зад Пантеона - E-Burgas.com

Атрактивно състезание по майсторско управление на автомобил ще се проведе на 8-ми май от 13.00 часа на алеята пред Пантеона в Морската градина на Бургас. Освен адреналин и мирис на бензин, подобно на популярното телевизионно предаване TOP GEAR, надпреварата ще включва демонстрация на най-добри умения зад волана, показваща възможностите на използвания автомобил като движение в габаритен проход, в т. нар. змейка, движение напред и назад, успоредно и перпендикулярно паркиране.

В състезанието "Най-добър млад водач на МПС" ще участват 2 отбора, в които влизат ученици от професионалните гимназии, в които се изучават устройството, механиката и управлението на автомобила - Професионалната гимназия по транспорт и Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника.

Учениците ще покажат пред публиката майсторски умения за шофиране на МПС на отсечка с учебните коли на двете гимназии. Участниците ще бъдат оценявани от комисия, в която са включени инструктори от ПГМЕЕ и ПГ по транспорт и представители на Община Бургас. Най-добър е този състезател, който няма нарушения и има най-добро време.

Всеки желаещ от публиката да се включи в първото подобно състезание в града, ще може да се пробва в управлението на мини модели на МПС с марка SMARTECA 28 CC, както и да шофира електромобил. 

В специално подготвени места интересуващите се от специалностите и приема за следващата учебна година в двете професионални гимназии, ще получат пълна информация и рекламни материали.

Организатори на събитието са Община Бургас и Центърът за подкрепа на личностното развитие.

Коментари

Още от последните новини