Преди сезона: Камиони затрупват пътя Бургас - Слънчев бряг със строителни отпадъци

Преди сезона: Камиони затрупват пътя Бургас - Слънчев бряг със строителни отпадъци - E-Burgas.com

На неприятна гледка станаха свидидетели шофьорите по пътя между Бургас и курорта Слънчев бряг, само месец-два преди старта на летния туристически сезон.

От няколко дни камиони изхвърлят строителни отпадъци на метри от пътното платно, твърди Явор Александров, който публикува снимки от мястото. Според него от вчера там има сложени табели, които гласят, че изхвърлянето на отпадъци е забранено. Голото поле обаче явно се е оказало удобно, за струпване на строителни отпадъци, вероятно от ремонта на някой хотел в комплекса. Всичко това се случва само на метри от пътя, по който само след няколко седмици ежедневно ще минават хиляди чуждестранни туристи. На заден фон пък са скъпите хотели, в които същите тези туристи ще отсядат. 

В община Несебър има забрана за изоставянето, нерегламентираното изхвърляне и изгаряне или друга форма на неконтролирано обезвреждане на отпадъците. Забранено е и замърсяване със строителни материали, земни маси, пясък и др. материали върху тротоари, улични платна, зелени и др. общински площи. Депонирането на строителните отпадъци и земните маси се извършва само на определените от кмета на общината депа за строителни отпадъци и земни маси.

Според чл. 15 от Наредба №6 за опазване на околната среда на територията на Община Несебър гражданите могат да ползват безплатно претоварната станция за депониране на големогабаритни и строителни отпадъци до 700 кг. на домакинство. 

Коментари

Още от последните новини