Празникът на буквите в Камено: Деца получиха книги с посвещение от известни личности

Празникът на буквите в Камено: Деца получиха книги с посвещение от известни личности - E-Burgas.com

Директорът на ОД на МВР ст. ком. Калоян Калоянов  дари лично книга с произведения на Емилиян Станев

С фолклорен флашмоб и гълъби в небето започна официалното честване на 24 май - Деня на българската просвета,  култура и на славянската писменост в град Камено. Малките танцьори от ТА „Здравец“ издигнаха 6- метров трибагреник под звуците на националния химн.

За втора поредна година журналистите от Българско национално Дарик радио се включиха в празника с открито студио.

Репортерите отново подеха кампания по събиране на книги с автограф и послание от общественици, популярни личности и културни дейци. Водещи бяха главният редактор на Дарик Югоизток Дияна Бедросян и колегите й Станимир Димитров и Лалка Димитрова.

Първи подари книга с автограф кметът на Община Камено Жельо Вардунски. Той приветства събралите се ученици, учители и културни дейци и гости.

„Честити празник, скъпи съграждани. Честит ни празник на българската просвета, на българската култура и славянската писменост. Приветствам тази инициатива, защото словото е туй що ни осветява пътя напред. Книгата, която аз искам да подаря е „Малкият принц“ на  Антоан дьо Сент-Екзюпери. Именно в неговите редови аз открих път за себе си“, каза кметът Вардунски.

Книги за децата на Камено дариха юристът и писател Елка Стоянова, певицата и поетеса Ажда Чаушева, певецът и актьор Руслан Мъйнов, изпълнителят Георги Дюлгеров, областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, председателят на Районна прокуратура в Несебър – Радост Бошнакова.

„Скъпи малки читатели, в книгите се крие особено очарование. Носят ни сила, говорят с нас. Дават ни добри съвети, стават наши приятели и най-търпеливи учители. Няма книга, от която да не можеш да научиш нещо“, каза директорът на Областната дирекция на МВР ст. ком. Калоян Калоянов, който дари книга с произведения на Емилиян Станев.

Книга с посвещение дари и едно лицата на „Сдружение SOS-ПТП“ Манол Тодоров както и талантливата певица Калина Енчева, която не се плаши и от перото на поета. Тя подари книжка със стихове и еко творения, чийто съавтор е самата тя. Книгата се казва „Ключе за бъдеще“, а посланието е да опазваме планетата ни чиста.

В програмата с рецитал се включиха отново ученици от СУ "Христо Ботев" и най-малките жители на Камено – децата от ДГ „Слънце.

Празникът приключи с концерт на младата певица Калина Енчева. 

Галерия
Коментари

Още от последните новини