Празник на домашната наденица се състоя в Кошарица

Празник на домашната наденица се състоя  в Кошарица - E-Burgas.com

В Кошарица за осма поредна година се състоя Празникът на домашната наденица. В центъра на китното несебърско село се събраха жители от всички съставни селища на общината, а сред посетителите имаше руски, канадски и полски гости. По време на откриването на събитието кметът на селото Павел Павлов благодари на Община Несебър за финансовата подкрепа, която се оказва за всеки един празник, организиран в Кошарица.

Всеки производител на домашно приготвени мезета имаше възможността да ги изложи пред присъстващите, а специално подбрано жури оцени продукцията. Кулинарният конкурс за домашна наденица с най-добри вкусови качества спечели Костадин Трендафилов, на второ място се нареди Стоян Кръстев, а на трето Стойко Неделчев. Те получиха своите грамоти за участие от кмета на Кошарица Павел Павлов, както и подаръци, осигурени от местното читалище. 

За доброто настроение на присъстващите днес се погрижиха Фолклорна група "Магия" и танцовия състав към местното читалище "Светлина - 1928", както и гостуващи певчески групи от с. Бродилово. 

Идеята на такъв културни прояви е хората да общуват помежду си, да се веселят и в същото време да обменят кулинарни рецепти в духа на народните традиции, коментират организаторите на събитието.

Снимки: news-nesebarinfo.com/ 

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини