Празничната сесия започна с минута мълчание в памет на Евгений Мосинов

Празничната сесия започна с минута мълчание в памет на Евгений Мосинов  - E-Burgas.com

Евгений Мосинов винаги намираше баланс в трудните решения и път към сърцата и умовете на всички нас. Ще ми останат винаги добри спомени за него, мир на праха му и вечна му памет. С тези думи бургаският кмет Димитър Николов започна днешното си слово на никулденската общинска сесия, като преди това препълнената зала сведе глави в едноминутно мълчание в памет на знатния бургаски юрист.

Кметът направи и бърза равносметка на изминалата година, като подчерта, че няма друг български град, в който жителите му заедно и с толкова ентусиазъм да празнуват 6 декември.

„През изминалата година Бургас премина през трудни изпитания и моменти. Бедствията също не ни подминаха, много населени места пострадаха, но с помощта на много бургазлии, с подкрепата на наши съграждани, много от хората успяха да се възстановят и да възвърнат нормалния си ритъм и живот. Хубавите моменти бяха свързани с успехите на бургазлии, на хората на изкуството, на спорта на науката и всички бургаски деца, които псотигнаха изключително високи международни отличия на Олимпиади и състезания. Бих искал да благодаря на всеки един бургазлия затова, че с труда си и любовта си допринася в това Бургас да се развива и да бъде съвременен град“, заяви Николов.

Той загатна, че ключът към бъдещото развитие на Бургас е в образованието, още от детските градини и училищата, гимназиите и университетите. Това е начинът, по който ние трябва да бъдем конкурентни и да направи  децата си независими и успешни във високите предизвикателства на съвремието. „Бургас трябва да предлага възможности, съобразени с нуждите на бизнеса и амбицията градът да се развива“, заключи кметът.

Междувременно бяха раздадени грамотите на новите четирима почетни граждани на Бургас – Мустафа Чаушев, Петър Дойчев, Стойчо Кьосев и Никола Станчев, както и отличителни знаци на други заслужили бургазлии.

Галерия
Коментари

Още от последните новини