Пратиха в ареста Камен Филипов, който уби на пътя Ванча Байлова и Тодор Тодоров

Пратиха в ареста Камен Филипов, който уби на пътя Ванча Байлова и Тодор Тодоров - E-Burgas.com

Апелативен съд Бургас измени наложената спрямо Камен Филипов. мярка за неотклонение „домашен арест“ и определи обвиняемият да бъде задържан под стража. До този съдебен акт се стигна след внесен протест от Окръжна прокуратура Бургас. 

По време на проведеното днес (09.03.2020 г.) съдебното заседание, наблюдаващият прокурор при Апелативна прокуратура Бургас съобщи, че обвиняемият по делото е многократно осъждан, като две от осъжданията са за тежки умишлени престъпления. Посочено беше, че Камен Филипов е бил санкциониран по административен ред  с 11 наказателни постановления за допуснати нарушения на ЗДвП. Били са му предявени 13 фиша, за това, че е управлявал МПС с превишена скорост, а 4 пъти е бил наказван отново за нарушения за предизвикани пътно-транспортни произшествия. 

Припомняме, че Камен Филипов бе обвинен за това, че по непредпазливост е причинил смъртта на повече от едно лице - мъж и жена. Те са починали в резултат на ПТП, допуснато от обвиняемия, който нарушил правилата за движение по пътищата. Управляваният от Камен Ф. автобус е блъснал пострадалите. Катастрофата е настъпила на 28.02.2020 г. на главен път I – 9 (след изхода от гр. Бургас в посока гр. Созопол). Деянието е квалифицирано по чл. 343, ал.3, б. „б“, вр. ал.1, б. „в“, вр. чл.342, ал.1 от НК, вр. чл.20, ал.2 от Закона за движение по пътищата.

С постановление на наблюдаващия прокурор Камен Ф. бе задържан за срок до 72 часа, а в този срок Окръжна прокуратура – Бургас внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“, която да бъде наложна спрямо обвиняемото лице.
Окръжен съд Бургас (със свое решение от 02.03.2020 г.) не уважи внесеното искане и опреди спрямо Камен Ф. да бъде взета мярка за неотклонение „домашен арест“. Окръжна прокуратура – Бургас внесе протест срещу така постановеното определение. Едновременно с това наблюдаващият прокурор при Окръжна прокуратура – Бургас наложи  и на обвиняемия мярка за процесуална принуда „забрана за напускане пределите на Република България“.  

Определението на Апелативен съд – Бургас е окончателно.   
 

Свързани статии
Тагове
Камен Филипов
Коментари

Още от последните новини