ППМГ скочи срещу съкращаването на приема на ученици

ППМГ скочи срещу съкращаването на приема на ученици  - E-Burgas.com

Възпитаници на Математическата гимназия бранят шестте паралелки с онлайн петиция

Възпитаници на ППМГ "Акад. Никола Обрешков" в Бургас събират подписи в онлайн петиция, с която целят да запазят приема от 6 паралелки в училището. С това те се възпротияват срещу решението на РУО-Бургас да бъде намален приема с една паралелка във всички гимназии. 

"Като ученици, завършили една от най-успешните гимназии не само за област Бургас, но и за цялата страна, ние остро възразяваме срещу опита да се вземе Решение за намаляне с една паралелка приема в VIII клас в ППМГ „Акад. Никола Обрешков“. 

Силно загрижените за съдбата на нашата гимназия и като цяло за образованието в Бургас, ние считаме това решение за грешно и напълно необосновано, особено в навечерието на поставянето на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ на второ място в класацията на Българската академия на науките за математическите гимназии в страната през 2017 година."  пишат авторите на петицията. 

Те припомнят, че успехите на възпитаниците на училището през годините са многобройни, както в сферата на точните, природните и хуманитарните науки, така и в спортните постижения на национално ниво: две поредни години гимназията е награждавана от Министерството на образованието и науката, от Министерството на младежта и спорта и от Българската асоциация по спорт за учащи се за най-голям брой класирани отбори на Финалите на ученическите игри в страната. 

До момента в подписката са събрани над 400 подписа. 

 

Коментари

Още от последните новини