Повече пари срещу повече труд за учителите в Бургас

 Повече пари срещу повече труд за учителите в Бургас - E-Burgas.com

В кабинета на кмета Димитър Николов бе подписан новият колективен трудов договор на работещите в сферата на образованието бургазлии. Доволни от заложените параметри са и трите страни по него - Община, работодатели в системата на просветата, синдикати.

За поредна година е договорено увеличение на всички допълнителни плащания към учителския труд. Община Бургас държи да се спазва принципът, че който работи по-добре и повече, трябва да получава по-високо възнаграждение. Затова се увеличават парите за лекторските часове, за допълнителния ангажимент на класните ръководители. Повече ще получават и учителите, които не лежат на стари лаври, а постоянно повишават квалификацията си. Това е стимул за тяхното професионално развитие.

Освен благодарности и комплименти, по време на днешната среща със синдикалисти и директори на училища се чуха критики. Кметът Димитър Николов е недоволен от общото представяне на бургаските ученици в тазгодишните матури. Затова справката с резултатите им остава на бюрото му до 2017 г., за да провери след следващото външно оценяване дали оценките растат. Кметът призовава бургаските директори на училища, учителите, но и бургаските родители, да бъдат по-взискателни към децата по отношение на учението.

Коментари

Още от последните новини