Поставиха под карантина ученици и учители от Пловдив

Поставиха под карантина ученици и учители от Пловдив  - E-Burgas.com

20 ученици и двама преподаватели от Математическата гимназия в Пловдив ще бъдат поставени под карантина. Те са били на обучение по проект в Италия и ще бъдат под домашно наблюдение за две седмици, съобщава БНТ.

От утре под ключ вкъщи изолирани ще бъдат 20 ученици и двама техни преподаватели, завърнали се днес от Италия.

Днес на летището в София незабавно са били прегледани всички ученици. Нито едно от тях не е имало висока температура и каквито и да е симптоми на заболяването. Но се налагат превантивни мерки. Категорично е решено, че те няма нужда да бъдат изолирани в инфекциозната клиника или във ВМА в София, защото нямат клинична картина, но тъй като те са били в опасния район в Италия, където се разпространява коронавирусът, превантивните мерки са наложителни. Това потвърдиха от РЗИ в Пловдив. 

Директорът на училището потвърди за БНТ. Според Веселина Карапеева те все още очакват инструкции как да действат в ситуацията.

Междувременно 60-годишна жена от Пловдив е настанена за наблюдение в Инфекциозната клиника в града. Тя се е върнала от екскурзия във Венеция на 16-и февруари. В края на миналата седмица вдига температура около 38 градуса. Притеснена от ситуацията с разпространението на коронавируса в Италия сама веднага е потърсила лекарска помощ и сама е настояла да бъде приета и изолирана в инфекциозната клиника.

За БНТ от Регионалната здравна инспекция в Пловдив съобщиха, че при въпросната пациентка липсва типичната картина за новото заболяване. Температурата й бързо е спаднала. Отново по нейно настояване й е взета проба за наличието на коронавирус и изпратена в Националната референтна лаборатория в София. Резултатите се очакват в сряда.

 

Коментари

Още от последните новини