Последна топла седмица, после идва есента

Последна топла седмица, после идва есента  - E-Burgas.com

Днес и през следващите няколко дни времето ще остане по-топло от обичайното за септември, слънчево и предимно сухо.
Процес на слабо и постепенно, но трайно понижение на температурите, характерни за преддверието на есента, се очаква към 18-20 септември.

Днес ще бъде слънчево или с незначителна облачност. Повече облаци ще има в югозападните райони, но само на отделни места там е възможно да превали съвсем слабо. Дневните температури ще бъдат от 26 до 32 градуса, а минималните - все още високи -  от 11 до 16 градуса, а по Черноморието до около 18 градуса. Ще духа слаб източен вятър. 

Във вторник ще има променлива облачност. Не са изключени съвсем слаби превалявания на отделни места в западните и югоизточни райони. Дневните температури ще са от 25 до 29 градуса, а минималните ще останат от около 12 до 16 градуса. 

В сряда, четвъртък и петък ще остане топло, с температури от 26 до 31 градуса. Слънчево или с незначителна облачност и почти без валежи. 

На първия учебен ден - 15 септември, времето ще бъде с променлива облачност, по-значителна над източните райони, където не е изключено на отделни места да превали съвсем слабо. В Западна България вероятността за валеж е малка. Ще бъде топло, с дневни температури от 25 до 29 градуса, в западната част на Дунавската равнина до 31 градуса. 

dir.bg 

Коментари

Още от последните новини