Последен напън за Банево: Асфалтират улиците, но на етапи

Последен напън за Банево: Асфалтират улиците, но на етапи  - E-Burgas.com

Улиците в бургаския квартал Банево, които вече три години стоят разкопани, заради полагането на канализация, ще бъдат асфалтирани поетапно. Това заяви днес кметът на Бургас Димитър Николов по повод на изразеното за пореден път недоволство на жителите на квартала.

Припомняме, че с писмо до Общински съвет в края на миналата седмица те заплашиха, да блокират АМ "Тракия", ако не се стигне до конкретно решение на проблема им. Баневци се оплакват, че вече три години газят в кал и разбиват автомобилите си, а улиците останаха неасфалтирани, дори след като канализацията вече бе положена.

Днес Димитър Николов обеща, че това ще се случи поетапно, като вече са по-голямата част от улиците са подготвени за асфалтиране. Те ще бъдат ремонтирани по цялата дължина и широчина, като за целта ще трябва да бъде актуализиран бюджета на общината за отпускане на средства. На този етап няма да се асфалтират улиците, където все още се изгражда канализацията и домовите отклонения, защото по тях тепърва предстои да минава тежка техника.

Николов отново обвини пряко фирмата-изпълнител на проекта, като в прав текст нарече изпълнение "некадърно". Кметът на Бургас все пак е оптимист, че проектът е към своя край и мъката на баневци скоро ще приключи. 

Коментари

Още от последните новини