Последен ден за прием на документи в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас 

Последен ден за прием на документи в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас  - E-Burgas.com

Днес е последният срок, в който желаещите да учат в най-големия университет в Югоизточна България – Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас, могат да подадат документи за кандидатстване. Приемът на документи става в салоните на Учебно-информационния център - студентско общежитие, бл. No1, партер и он-лайн през сайта на университета www.btu.bg.  Платформата ще е активна от първите часове на 7 юни до 14 юли включително, когато приключва и приемът на документи за специалност „Медицина“.

И тази година за улеснение на кандидат-студентите през системата за онлайн кандидатстване ще могат да се заплащат и таксите за явяване на изпит. 

Заради обявеното извънредно положение в страната, което продължи до скоро и тази година отпадна възможността за явяване на предварителни изпити. Като вход за кандидатстване и тази година ще могат да се ползват оценките от като единственото изключение е специалността „Медицина“. Желаещите да се обучават в най-модерния медицински факултет в страната ще трябва да държат изпити по „Биология“ – за специалност „Медицина“ – на 17.07.2021 г. и на химия за специалност „Медицина“ – на 18.07.2020 г. 

Отпадат изпитите по математика, химия и биология за специалностите във факултетите по технически науки и по природни науки. Въвежда се тест за обща подготовка по технически и природни науки, който ще се проведе на 4 юли. На същата дата е и тестът за Колеж по туризъм.

Изпитът по биология за специалностите във Факултет по обществено здраве и здравни грижи и Медицински колеж ще се проведе на 4 юли.

Изпитът по български език ще се проведе на 3 юли.

Резултатите от конкурсните изпити ще станат ясни до 11 юли, а оценките от изпитите за „Медицина“ – най-късно до 26 юли.

Работно време на комисията по прием на документи: всеки работен ден от 8:00 до 16:30 ч. На 03.07. /събота / и 10.07. /събота / от 9:00 до 15:00 ч. Електронният адрес за контакти е: [email protected]. Пълният кандидат-студентски график е публикуван на страницата на университета: www.btu.bg
 

Коментари

Още от последните новини