Поредният търг за локомотиви на БДЖ се провали

Поредният търг за локомотиви на БДЖ се провали - E-Burgas.com

БДЖ не успя да продаде старите мотриси и вагони на дружеството. На последния търг отново нямаше кандидати. Ръководството искаше да продаде 19 мотриси и 30 локомотива, които са извадени от експлоатация. Днес, както и миналата седмица кандидат-купувачи не се явиха, поради което търгът беше обявен за непроведен. Оттук нататък ще се прави нова оценка на остарелия подвижен състав, която ще бъде изготвена от независим оценител. Ако при нея няма извънредна промяна, търгът ще се проведе отново, обясниха от дружеството.

От Гражданската инициатива за обществен и релсов транспорт отново протестираха пред БДЖ. Според тях, подвижният състав може да бъде ремонтиран и да се използва. Веселин Кирев заяви: По информация, вътрешна и от служители на БДЖ, знаем, че е абсолютно годен този подвижен състав. Един от локомотивите се смята, че буквално няколко части му липсват и е “подготвен“ някой да го купи.

Той е произведен през 1994година и на практика има още ресурс в него. За няколко от мотрисите, които се продават, получихме информация също, че не им е изтекъл ресурсът.Обяснението на ръководството на БДЖ е, че ремонтът на остарелите мотриси и локомотиви е икономически неизгоден за дружеството.

Коментари

Още от последните новини