Поредният дрогиран шофьор уби младо момиче на пътя у нас

Поредният дрогиран шофьор уби младо момиче на пътя у нас - E-Burgas.com

Пореден тежка катастрофа със смъртен случай, причинена от дрогиран шофьор – този път в Шумен. Шофьорът е на 18 години и е имал книжка от няколко месеца. Управлявал е луксозен джип. При катастрофата загива 22 годишна жена, друга е в болница.

18-годишният шофьор навлиза в кръстовището с над 80 километра в час и блъска колата с двете жени. След силния удар се е наложило пожарните екипи да вадят пострадалите. Двете жени са откарани в болницата в града. За съжаление, 22-годишната жена е починала. Втората пострадала, която е на 43 години, е хоспитализирана.

"Това е едно младо момче, 18-годишно, което има право да управлява моторно превозно средство от пет месеца. За тези пет месеца вече има една глоба с фиш, което е за техническа неизправност. Скоростта му е била от 80 и повече километри в час, а в този момент навлиза в кръстовището, без той да пропука вече навлезлия в кръстовището друг автомобил и го блъска с тази скорост, последицата от това е смърт на едното лице", изтъкна наблюдаващият прокурор Делян Димитров пред Bulgaria on AIR.

18-годишният водач е управлявал джип, собственост на фирма на неговата майка. След удара е дал положителна проба за наличие на амфетамин.  Младежът е задържан, предстои да му бъдат повдигнати обвинения.

"Късмет е, че на мястото на инцидента не е имало други моторни превозни средства в непосредствена близост и пешеходци, независимо, че е било около 21:20 часа вечерта. Използваме случая да изкажем най-искрени съболезнования на близките на загиналото момиче", каза окръжният прокурор на Шумен Орлин Куздов.

Назначени са множество експертизи, които трябва да дадат информация какви са причините за тежкия инцидент.

Коментари

Още от последните новини