Поредна победа за НСА за учебните бази в Равда

Поредна победа за НСА за учебните бази в Равда  - E-Burgas.com

През месеците юли и август т.г. Върховният касационен съд /ВКС/ и Бургаският окръжен съд /БОС/постановиха две решения, с които отново потвърдиха незаконосъобразното възстановяване на имоти във Водно-учебна спортна база на НСА „Васил Левски“ в гр. Несебър.

Върховният касационен съд отхвърли жалбата на фирма „Гео Пет М“ ЕООД за имот от 10 дка, с което потвърди досегашната съдебна практика, че собствеността на имотa в Несебър е държавна с предоставяне права за управление на НСА „Васил Левски“. 

С друго решение на БОС се потвърди решението от първа инстанция на Несебърски районен съд, че фирма „Империал Бул Тръст“ ООД на небезизвестния арх. Тихолов, не е собственик на 2600 кв. м от имот , върху който вече има построени апартаменти, продадени на чужди и наши граждани. 

БОС постанови това решение за имота в Несебър. То не е окончателно, но практиката на ВКС показва, че и този имот е възстановен при грубо погазване на законите в Р България. Именно него студенти и преподаватели от Академията се опитаха да запазят през 2012 г., когато с помощта на местни криминални лица те бяха бити и изтласкани.

Тези две решения са поредната победа за каузата на НСА „Васил Левски“ за опазването и съхраняването на уникалната учебна база, която е и едно от малкото останали незастроени територии по Българското Черноморие.
 

Коментари

Още от последните новини