Поп-рок фестът в Несебър и тази година показа високо ниво (снимки)

Поп-рок фестът в Несебър и тази година показа високо ниво (снимки) - E-Burgas.com

Поп рок фестът на Несебър приключи и еуфорията от горещите  летните нощи, наситени с  музиката  на свободния младежки  дух заглъхна  до следващата година. Сцената на амфитеатъра изпрати участниците в двадесет и първото издание на най-стария и най- атрактивен фестивал в Несебър.
И тази  година началото бе обявено от представител на висшата администрация на града в лицето на зам. -кмета Иван Гургов, който поздрави  журито и публиката и пожела на участниците много положителни  емоции и успех. Първите две фестивални вечери,  младежите се конкурираха за оценките  на журито и вниманието на публиката. Присъстващите  на амфитеатъра чуха виртуозните  изпълнения на поп, рок и джаз  от участници с невероятни гласове и забележително сценично присъствие. Част от концертите от фестивалната програма тази година, бяха изнесени на сцената на площад „Жулиета Шишманова  пред сградата „ Артиум“ в новата част на града. Това даде възможност   на изпълнители  да се изявят в по-различна обстановка, а форумът да пренесе своята популярност извън сцената на амфитеатъра. Един от най- важните, определящи нивото на фестивала фактори, беше състава на журито : Мая Райкова – продуцент на български поп, рок и джаз в БНР; Звездомир Керемидчиев – вокал на група „Ахат“ ; Славчо Николов от „БТР“ и Алекс Нушев - музикален продуцент и аранжор.   Във фестивалната надпревара се включиха шест групи, четиридесет индивидуални изпълнители и пет вокални формации,  групирани според възрастта на изпълнителите.   В Третата фестивална вечер бе от шоуто  на тазгодишните звезди на поп-рок фестивала на Несебър  и  церемонията  по награждаване на отличените. „Голямата награда (ГРАН ПРИ) на фестивала тази година спечели група“Хибрид“. От същата група индивидуална награда взеха Мартин Христов (Бас китара),  Александър Лазаров (барабани), Рене Ранев (вокал).  Гран при бе присъдена и на вокалната формация   Три „Вива” Център за изкуство „Зорница”, София. Специалната награда на читалище „Яна Лъскова“ отиде при Галина Иванова,  ръководител на Център за изкуство „Зорница”, София, чиито възпитаници бяха отличени с няколко награди.

Сред наградените бяха и  още две участнички от Несебър – Христиана Петкова, която бе отличена с трето място при индивидуалните изпълнители в четвърта възрастова група, и  Станислава Христова, завоювала второ място при индивидуални изпълнители,  пета възрастова група.

Несебърският поп-рок фест вече двадесет и една години дава сцена за изява на талантливи изпълнители. Той е „трамплин“ и „барометър“ по който млади хора със сериозни певчески заложби измерват своите възможности и правят първи стъпки в опита да покорят трудния свят на музикалния бизнес. 

Галерия
Коментари

Още от последните новини