Поморие ще бъде домакин на състезанието „Млад огнеборец”

Поморие ще бъде домакин на състезанието „Млад огнеборец” - E-Burgas.com

Поморие ще бъде домакин на мащабния спортен форум "XIX областно състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”. Той ще се проведе утре, 31.05.2018 г. /четвъртък/.

Състезанията на младежките противопожарни отряди са част от националния календар за извънучилищни дейности на Министерството на образованието и науката. Основната цел на движението „Млад огнеборец“ е повишаване физическата активност на младежите, развиване на практическите им умения и готовността им за адекватни действия при пожари, бедствия и аварии. Ето защо предстоящото областно първенство е своеобразен финал на превантивната дейност сред подрастващите, която Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас извърши през учебната 2017 – 2018 година.

Оспорваната надпревара на 31.05.2018 г. ще започне в 10.30 часа, на градския стадион. Участие в нея ще вземат 15 отбора от общините: Поморие, Бургас, Айтос, Карнобат, Несебър, Царево, Средец, Приморско, Созопол, Камено и Малко Търново.

По традиция отборите ще премерят  сили в две дисциплини „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 м. щафетно бягане с препятствия“. Уменията им ще бъдат оценявани от професионалисти, а като специални гости на стадиона ще присъстват и два представителни отряда от Естония и Германия.

Организатори на мероприятието са Община Поморие, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Бургас, Спортен клуб по пожароприложен спорт – Бургас, Регионално управление по образование – Бургас с любезното съдействие на директорите на Югоизточно държавно предприятие – Сливен и Регионална дирекция по горите – Бургас.

Коментари

Още от последните новини