Поморие отличи най-добрите спортисти за годината

Поморие отличи най-добрите спортисти за годината - E-Burgas.com

Община Поморие обяви своите десет най-успешни спортисти за 2019 г. На тържествена церемония в залата на НЧ „Просвета 1888”, те бяха наградени с купи и грамоти от кмета Иван Алексиев.

Звездният отбор от най-добрите в спорта, представени по азбучен ред е:

ВАНГЕЛ ДИМИТРОВ
от СК „АТЛЕТ 2004”, с треньор Мая Жекова
Постижения: 3-то място на Национален шампионат на писта 3 000 м. и 3-то място на Национален шампионат по крос-кънри 4 000 м.

ГЕРГАНА ДИМИТРОВА
от ОМСК „ЦИКЛОН”, с треньор Георги Райчев
Постижения: 3-то място Държавно първенство клас Лазер 4,7

ДАВИД АБРАШЕВ И ГЕРГАНА ВЕЛКОВА
от КСТ „Поморие”, с треньор Никола Абрашев
Постижения: Вицешампиони на България

ДЕСИСЛАВА ТРИФОНОВА И ЕЛВИН КОНСТАНТИН
от КСТ „Поморие”, с треньор Никола Абрашев
Постижения: Танцовата двойка е на челните места в националната ранглиста и е с призови места в престижни международни  турнири.

ЕМИЛ ДИЧЕВ
от ОХК „Поморие”, с треньори  Красимира Каръкова и Петя Митева
Постижения: Републикански шампион на България за 2019 г. момчета до 12 г.; Голмайстор на зона „Тракия”; Приз за „Най-полезен състезател” и включен в „Златната седмица” на Държавното първенство – финален турнир.

МАРТИН ДОЙЧЕВ
от ОФК „Поморие”, с треньор Лъчезар Данев
Постижения: 3 място за първенство 2018/2019 и 3 място за първенство  2019/2020 в класирането на зонална група – Бургас

МИРОСЛАВ БОНЕВ И ЕМИЛИЯ ДЖЕЛЕБОВА
от КСТ „Поморие”, с треньор Никола Абрашев
Постижения: Танцовата двойка е на челните места в националната и международната ранглиста. Представили на България на две световни първенства в Китай и Русия.

ПЛАМЕН БОЖКОВ И ДАНИЕЛА ГОЧЕВА
от ОМСК „ЦИКЛОН”, с треньор Георги Райчев
Постижения: 1-во място на Държавно първенство – екипаж клас „Кадет”

РОСТИСЛАВ СТОЯНОВ
от Айкидо клуб „Поморие 97”, с треньор Димитър Петров
Постижения: 1-во място на Държавен шампионат по Кудо в гр. Сопот и 1-во място на Международен шампионат по Кудо в гр. Поморие

ТОДОР ТУЗЛУКОВ
от  ОМСК „ЦИКЛОН”, с треньор Стоян Тузлуков
Постижения: 1-во място на Държавно първенство клас „Оптимист”

„Благодаря на всички спортисти, треньори и спортни деятели от община Поморие. Благодаря, че ни радвате, че ни вдъхновявате и че ни давате самочувствие. Благодаря и на всички родители, които подкрепят и насърчават децата си да спортуват. Имаме прекрасни спортисти с високи постижения. Това е равносметката за изминалата година. Пожеланието ми за следващата 2020-та година е да върнем нашите деца на нашия стадион, в наша спортна зала и на наш басейн.  Нека спортният дух на Поморие се вдигне и защити спорта в Поморие. Бъдете здрави и успешни!”, каза кметът Иван Алексиев, който връчи и наградата в категория „Отбор на годината”. Призът спечели хандбалният отбор Момчета 12 г., с треньори Красимира Каръкова и Петя Митева. Момчетата от ОХК “Поморие” станаха шампиони на България, след като победиха всички 29 отбора на Държавните финали по хандбал за момчета до 12-годишна възраст, които се проведоха в гр. Поморие.

Председателят на Общински съвет Поморие Адам Адамов връчи приза в категория „Треньор на годината” за 2019 г. Победителят е Красимир Пчеларов от ОФК „Поморие”, който подготвя две детски групи и е треньор на отборите „Футбол 7“ и „Футбол 9“, които участваха в първенствата на Зонална група – Бургас.

ост на спортното събитие бе легендата в класическата борба Армен Назарян, придружаван от сина си Едмонд Назарян. Те наградиха състезателя на СК по борба „Бургас” Борислав Митев, които е отличен в категория „Поморийска гордост”. Останалите наградени в тази категория са:

Теодор Скумов – плуванеПК „Бриз“ Бургас, гимнастичките от СК по художествена гимнастика „Черноморец” гр. Бургас – Халин Мустаджеб, Паула Георгиева, Жанина Андонова, Виктория Масларова и Теодор Прашанов от Детски ФК „Звездичка” гр. Бургас. Наградите им връчи директорът Дирекция „Образование, култура, хуманитарни дейности и спорт” в Община Поморие Желязко Страволемов.

За емоцията и позитивното настроение на публиката се погрижиха малките възпитанички на Школата за класически балет „Елеганс” гр. Поморие с художествен ръководител и хореограф Таня Коева, Клуб по спортна акробатика „Нефтохимик-2011” с треньор Гергана Денева и възпитаничките на  Рада Вражева от СК по художествена гимнастика  „Черноморец”.

Бъдещите спортисти на Поморие – атлетите с памперси Константин Динолов и Зорница Денева направиха демонстрация на бебешки маратон в дисциплината  4 х 4, а именно: изминаване на 4 метра с лазене на 4 крака.

Водещ на събитието бе Аделина Чолева, ст. експерт по спорт в Община Поморие, инициатор и основен организатор на церемониите по награждаване на най-добрите спортисти на община Поморие.

Коментари

Още от последните новини