Помечтайте с магнетичния свят на художника Аршак Нерсисян в галерия „Ателие R"

 Помечтайте с магнетичния свят на художника Аршак Нерсисян в галерия „Ателие R

Експресивна, завладяваща, магнетична,  мечтателна- така съвсем накратко може да бъде анонсирана изложбата на художника Аршак Нерсисян, която  ще гостува в Бургас.

Експозицията може да бъде разгледана в галерия  "Ателие R". Официалното откриване е на 2 септември в 18.00 часа.

 Вдъхновяващите платна, които са повлияни от кубизма  и доминацията на ярките нюанси са обединени под заглавието "Цветът на лятото".

АРШАК НЕРСИСЯН е роден на 1 ноември 1952 г. в Армения. Завършва специалното художествено училище Termezian и след това - Живопис и графика в Ереванската художествена академия. Специализира в Ленинград, Литва и Латвия. В Армения работи като художествен редактор за списание "Жените на Армения". От 1996 г. живее в България. Част е от екипа, изографисал черквата "Св. цар Борис Покръстител" и параклиса "Св. Анна" във Варна. През 2002 г. се включва във възстановяването на арменската църква във Варна. Също така е илюстрирал българското издание на книгата "Арменски народни приказки" и " Духът на Армения". В биографията му са включени десетки самостоятелни изложби в България, Иран, Франция, Финландия и Русия. Негови картини притежават колекционери от Русия, Армения, САЩ, Франция, Унгария. В своето творчество Аршак Нерсисян изследва възможностите на вариантност, основана на различни стилистики. Стилът му е приказно съчетание на южен темперамент и на една изискана и рафинирано северняшка школа, които раждат интересни сюжети, нарисувани с деликатност и майсторство. 

 

Коментари

Още от последните новини