Полицията задържа за кратко Стефан Машината, шепа протестиращи в Айтос (видео)

Лидерът на ОЗБГ е бил предупреден да не създава излишно напрежение в града

Полицията в Айтос задържа за известно време лидерът на ОЗБГ Стефан Петров, който е бил предупреден да не създава излишно напрежение в града и да подпише декларация, че няма да има протест. Припомняме, че организацията бе планирала за днес мирен протест под наслов "Не на прокурорското безобразие", който обаче бе забранен от кмета на Айтос Васил Едрев. 

В града в момента протестиращите са се пръснали из градинките, но броят им е по-малък от тези на полицаите и журналистите. По всичко изглежда, че вчерашната забрана на кмета е отказала голяма част от тях, тъй като близо 200-300 души заявиха готовност, да се включат в протеста. Все пак в Айтос са взели мерки и в момента в града има силно полицейско присъствие, което трябва да тушира в зародиш възможността за създаване на етническо напрежение.

"Събрали сме се граждани, да пием по една минерална вода и да се разходим. Това не противоречи на закона и имаме право да го правим. Говорих с полицаите, че няма да има протест, няма да има напрежение, всичко ще бъде мирно, кротко и законно" заяви Стефан Петров. 

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини