Полицията удари крадци и лихвари при акция в Карнобат и Сунгурларе (снимки)

Полицията удари крадци и лихвари при акция в Карнобат и Сунгурларе (снимки)  - E-Burgas.com

Общо 11 криминално проявени лица на различна възраст са задържани при проведената днес специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност, обхванала територията на общините Карнобат и Сунгурларе.

При операцията, осъществена от служители на отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Бургас, Специализираните полицейски сили при ОДМВР – Бургас и служители от Районни управления – Карнобат и Сунгурларе под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Бургас, са проверени множество адреси, обитавани от криминално проявените.

Намерени и иззети са различни вещи – предмет на престъпления, сред които : домакински електроуреди, инструменти, машини и др. Към момента се установява съпричастността на мъжете към извършени в последните дни кражби от частни домове, разположени на територията на двете общини.

В хода на специализираната акция е задържан 39 годишен мъж от с. Славянци, извършващ лихварска дейност, в дома на който са открити : тетрадка с имената на длъжниците и дадените суми, множество чужди лични документи и дебитни карти / давани, като залог срещу получаваните суми в размер от 70 до 30 000 лв./, голяма парична сума в левове и евро, наркотично вещество – амфетамин / чийто точен грамаж е в процес на изясняване/ и др.  

Провеждането на подобни специализирани полицейски операции срещу битовите престъпления и престъпленията против собствеността ще продължи и за в бъдеще, като същите ще са регулярни и ще обхванат различни точки от територията на Бургаски регион.

Галерия
Коментари

Още от последните новини