Полицията спира шофьорите в Бургас, но не за фишове (снимки)

Полицията спира шофьорите в Бургас, но не за фишове (снимки)  - E-Burgas.com

Шофьорите в Бургас са спирани днес от пътна полиция на три ключи кръстовища в града - до подземната улица в посока Билковата аптека, а третата между две от ключовите училища „Ал. Г. Коджакафалията“ и Гимназията за романски езици, разположени на ул. „Стефан Стамболов". 

Водачите на автомобили обаче не получаваха фишове за нарушения, нито бяха проверявани от органите на реда. Целта на кампанията е да се раздадат 2000 стикера с надпис „Спри! Дай път на пешеходец!“. Тя е инициирана от БНР-Бургас в парнтьорство с ОД на МВР Бургас, Община Бургас, Съюз на българските автомобилисти в Бургас, Български младежки червен кръст, Общински младежки клуб "J.J.Cool A" и авторът на стикерите Юлиан Арнаудов. 

Спрените днес шофьори приеха стикерите с усмивка и обещаха да ги залепят на багажника на автмобила си, както и да бъдат по-внимателни на пътя. Организаторите се надяват, че по този начин инцидентите на пешеходни пътеки да намалеят.  Кампанията се посвещава на децата загинали при Пътнотранспортни произшествия.

Галерия
Коментари