Полицията погна пияни и надрусани шофьори по Южното Черноморие

Полицията погна пияни и надрусани шофьори по Южното Черноморие - E-Burgas.com

12 бързи полицейски производства за шофиране след употреба на алкохол и наркотици са образувани при проведената в последните четири денонощия мащабна полицейска операция по Южното Черноморие.

Заловени са трима шофьори, качили се зад волана след употреба на алкохол и още девет след употреба на наркотици / в два от случаите при извършеното претърсване на купетата на автомобилите са намерени и наркотични вещества/.

За притежаване на наркотични вещества са образувани осем бързи производства и седем преписки. Три са бързите производства за шофиране на МПС от неправоспособни водачи.

Спецоперацията се проведе по цялото Южно Черноморие, като основно се извършваха проверки за притежание и пласиране на наркотици, за шофиране след употреба на алкохол и наркотици, без шофьорски книжки или с крадени коли. Извършваха се проверки и за лица, обявени за общодържавно издирване. Палитрата от търсените нарушения допълваха - неизправни автомобили, липса на документи и застраховка "Гражданска отговорност", неправилно спиране и паркиране, непоставени предпазни колани.

Проверките няма да са инцидентни, а ще продължат до края на лятото, съобщават от полицията. 

Коментари

Още от последните новини