Полицията арестува мъжът, организирал просяци

Полицията арестува мъжът, организирал просяци - E-Burgas.com

Служители на криминална полиция в Бургас арестуваха шефът на мнимият просяк, който бе нападнат миналата седмица от ямболския бизнесмен Динко Вълев. Арестуван е 58-годишен криминално проявен бургазлия, който склонявал трима мъже към просия срещу обещание за добри доходи. Той е задържан за срок до 72 часа. Тримата просещи са разпитани в качеството на пострадали „жертви на трафик“, а той вече е с повдигнати обвинения.

„На извършителят е повдигнато обвинение за това, че от лятото на 2022 г. до август 2023 г. е прибрал три лица в дома си, с цел да бъдат използвани за просия, независимо от тяхното съгласие”, заяви Зорница Щърбева, прокурор на Районна прокуратура – Бургас.

Тримата са работили на териоторията на Варна, Пловдив и Бургас. Обвиняемият ги е транспортирал до локацията, определена за просия. Получавали са и част от заработената сума. Това посочи прокурор Щърбева, като подчерта, че разследването продължава. 

„По делото не са събрани доказателства за оказвана принуда от обвиняемия спрямо жертвите на трафика. Той се е възползвал от нуждата им за парични средства”, добави Щърбева.

Мъжът, организирал просяците, е съден многократно. Последното му провинение е за пускане в обращение на фалшиви пари. Това обясни Зорница Щърбева.

Коментари

Още от последните новини

Светът
Полицията арестува мъжът, организирал просяци - E-Burgas.com

Избори в САЩ