Полицаите в Несебър – на заплата при Митьо Очите

Полицаите в Несебър – на заплата при Митьо Очите - E-Burgas.com
  Толупа     Осъдените на доживотен затвор като извършители на атентата срещу Митьо Очите пред 2001 г. проговориха пред камерата на "Жега" по TV7. Известните си с прякорите Толупа и Рибата затворници твърдят, че са станали жертва на корупционна схема и обвиняват следователя по делото за покушението Иван Христов, че е щедро възнаграден.През 2001 г. Южното Черноморие е пред истинска гангстерска война. В началото на годината е извършен атентат срещу Пламен Дишков-Кела. Според криминалисти, той оглавява СИК в Бургас. При взрива загиват двамата му бодигардове. Никой обаче не може да предвиди продължението на кървавата вендета. Бомба избухва пред дома Димитър Желязков-Митьо Очите. По онова време той е сочен като представител на ВИС-2. 

Превърналият се в митичен следовател Иван Христов е известен като Камбоджанеца, тъй като е прекарал в Камбоджа близо година. Христов води разследванията по всички шумни дела, свързани с групата на Митьо Очите. Той е в екипа, разследващ смъртта на боса на ВАИ Холдинг Георги Илиев. Следователят не дава интервюта. Гергана Костова обаче тръгна по следата, свързваща името му с хотела в Слънчев бряг.

В системата на МВР има много хора, които работят за Митьо Очите и го предупреждават за акции в неговите заведения. Той си е осигурил чадър от полицейски служители, работещи на всички нива в системата. Вероятно получават тлъста заплата, много по-голяма от тази, която вземат месечно в МВР. Това заяви бившият секретар на Министерството на вътрешните работи Николай Радулов. Ако се проверят хотелите на Слънчев бряг, ще видите, че поне 20% от тях са собственост на служители в МВР – не пряко на тях, ами на съпругите им или други близки лица, допълни още Радулов. /БЛИЦ
Коментари

Още от последните новини