Пожарникари ще поучават пенсионерите в Созопол и Малко Търново

Пожарникари ще поучават пенсионерите в Созопол и Малко Търново  - E-Burgas.com
csw.bg

Най-много пожари имало там, където се отопляват на твърдо гориво

Служителите на РСПБЗН-Бургас започват превантивни срещи с пенсионерските клубове в Созопол и Малко Търново с цел да се обърне внимание за опасността на по-възрастната част от населението, тъй като през последните години те са най-потърпевши от пожари през зимата. Това каза за Радио „Фокус“ – Бургас гл. инспектор Николай Николаев, началник на РС „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН) – Бургас. 

По думите му повечето инциденти се случвали особено на тези, които се отоплявали с твърдо гориво. По-често се забравяли и включени електроуреди, включително и печки. „Така че това е една от превантивните кампании, които ще предприемем тази година. Също така подготвяме и листовки , чрез социалния патронаж, който носи храната на самотноживеещите в общините да може, да им се раздаде по една такава листовка“, каза още Николаев.

През октомври РС ПБЗН-Бургас ще започне и превантивна кампания с цел предупреждаване на гражданите да внимават с електрическите инсталации и техните предпазителите, както и тези които използват комини и аспиратори да ги почистят, тъй като през зимния сезон били често срещани пожари от такъв тип.

Коментари