Пожарът в центъра на Бургас: Небрежност на клошари или умишлен палеж? (видео)

Според хората от близките блокове парцелът бил апетитен за ново строителство или изграждането на паркинг

Две са основните версии за пожара в центъра на Бургас, който изпепели изоставените бараки в близост до бившия отрезвител. По първоначална информация най-вероятно става въпрос за огън, запален от клошари, които са обитавали изоставените постройки. Не се изключва обаче и версията за умишлен палеж с цел разчистване на терена. Подобна версия лансираха и част от хората от близките блокове, според които парцелът бил много апетитен и от дълги години представлявал интерес за ново строителство или изграждането на паркинг. Повече информация обаче ще има едва утре, след като бъде направен оглед в светлата част на денощието, а живущите в изоставените постройки бъдат разпитани.

По неофицална информация в бараките са се били настанали между 10 и 15 души, които са пребивавали там почти постоянно. В момента на пожара обаче те са били едва 5-6, като всички са излезли невредеми. За щастие огледът също не показа пожарът да е взел жертви и по всичко изглежда, че всичко се е разминало само с материални щети.

"Виждал съм ги да палят огън дори през лятото. Не знам готвят ли си, светят ли си или какво правят. Вътре най-вероятно е пълно с всякакви боклуци, така че не се изненадвам, че огънят се разгоря толкова бързо. В началото пламъците бяха много високи и се изплашихме, че ще стигнат до бензиностацията, а тогава вече щеше да стане страшно" коментира мъж, който живее в отсрещния блок и е наблюдавал пожара от терасата си.

 

Коментари

Още от последните новини