„Поетични реплики" е новата поредица от литературни срещи, която започва в Бургас

„Поетични реплики

Интересна поредица от литературни събития предстои да се случи в Бургас. Тя е под надслов „Поетични реплики”. Първото събитие ще е на 9-ти февруари /четвъртък/ от 18.00 часа. Проявата ще събере пишещата общност и всички ценители на добрата поезия в Дома на писателя и е под надслов „Преходност и вечност“.

Инициатор е Диана Саватева - поет, дългогодишен журналист и настоящ зам.-кмет по „Култура, туризъм и спорт” в Община Бургас. Тя прие поканата на бургаските автори да представи най-новата си книга „Капка, изпреварила дъжд” в тематичното пространство, но на свой ред отправя нестандартна провокация към всички гости.

Диана Савтева ще подбере стиховете от третата си книга, които кореспондират с идеята. В диалога може да се включи всеки гост. Произведението може да е авторско или любимо и да е свързано с темата.

Следващата среща е предвидена за 28 февруари в Център за съвременно изкуство и библиотека. Тя ще бъде на тема:„Любов и време“.

Книгата "Капка, изпреварила дъжд" е финансирана по програма „Помощ за книгата”  на Министерство на културата.

Стихосбирката имаше своите успешни премиери в Бургас и София. Цветните илюстрации в книгата са дело на проф. Светозар Бенчев, издателска къща „Знаци”.

Коментари

Още от последните новини