Първо в e-Burgas.com: Подновиха изграждането по оградата на българо-турската граница (Снимки)

Първо в e-Burgas.com: Подновиха изграждането по оградата на българо-турската граница (Снимки) - E-Burgas.com
e-Burgas.com

В района на Бургаска област изграждането й трябва да приключи не по-късно от 20 май

Изграждането на оградата по българо-турската граница е подновено след близо двумесечно прекъсване заради неблагоприятните зимни условия. Изпълнителите на важната обществена поръчка работят по съоръжението в участъците Пальо Купа в близост до с.Резово и в района на с. Бродилово, научи е-Burgas.com

Извънредните климатични условия тази зима забавиха дейностите по изграждане на оградата по границата с Турция. Лошото време провали плановете на държавата и фирмите-изпълнители да завършат проекта до края на 2016г. Сега на място работи тежка техника и строители на една от фирмите, ангажирани с изграждането.

"Двата мъртви месеца оказаха неблагоприятно влияние, но се прави всичко възможно да се навакса максимално бързо изгубеното време. В района на Бургаска област изграждането й трябва да приключи не по-късно от 20 май", увериха пред медията ни от фирмата-изпълнител.

От там допълниха, че строежът е много сложен, защото теренът е трудно достъпен за механизация и материали. За да се достигнат някои от точките на оградата се прави път от багери, като на места се достига откъм планинския терен на турската част. Въпреки това по предварителни изчисления строителството трябва да приключи до края на май.

В района на Елхово крайният срок за изпълнението на заданието е месец юни тази година, научи още e-Burgas.com.

Галерия
Коментари

Още от последните новини