Почина актьорът Досьо Досев

Почина актьорът Досьо Досев - E-Burgas.com

На 88-годишна възраст ни напусна великият актьор и почетен гражданин на Созопол Досьо Досев, съобщиха от oбщината.

Досьо Досев е роден в София, но по-голямата част от живота си прекарва в Созопол. Той обичаше града, морето и неговите хора.

Обожаваше изкуството, младостта и културния живот в града. Самият той винаги е казвал, че се чувства повече гражданин на Созопол, отколкото на София.

В своя богат професионален живот Досьо Досев изиграва над 60 роли в киното и театъра, за които получава множество награди от Съюза на театралните дейци и Министерство на културата.

Созопол загуби една от най-колоритните си личности, един велик човек и истински приятел, сопълват от Общината. Министърът на културата проф. Велислав Минеков изказа съболезнования по повод кончината на актьора, съобщиха от министерство на културата.

Ето какво се казва в съболезнованието на министър Минеков:
 
„С огромна болка научих, че е починал големият български творец Досьо Досев. Той имаше завидна актьорска съдба, защото винаги бе отговорен и ангажиран в изкуството, независимо дали ставаше дума за театър, кино или за малкия екран.

Родната ни култура днес повече от всякога се нуждае от хора като него, съчетали в себе си рицарска доблест, младежки дух и проницателен творчески поглед за истински важните неща в живота.

Коментари

Още от последните новини