По-малко бракове в Бургас през миналата година

По-малко бракове в Бургас през миналата година - E-Burgas.com

884 брака са сключени за 2016 година.Това каза управител на „Обреден комплекс“ в Община Бургас Магдалена Карастоянова за радио "Фокус", “За 2015 година те са 948, като се забелязва лек спад спрямо 2016 година”, посочи Карастоянова.

По думите й Културен център “Морско Казино” се обособява като най-предпочитано място за сключване на граждански брак. “В него са сключени 218 брака, а в зала “Вардар” само 22 брака. Тенденцията за подписване в делнични дни си остава, които са без ритуали. За 2016 година те са общо 559 подписвания без извършване на ритуал след това”, посочи още Магдалена Карастоянова. Тя допълни, че много от младоженците правят тържествата си след това, поради ред лични причини, а други подписват граждански брак и с това приключват процедурата.

“26 брака са сключени до 25 февруари включително, като четири от тях са били в зала “Вардар”. Има и два делнични брака включени през дните от понеделник до петък. Първият брак за 2017 година е на 4 януари, а за 2016 година последните 4 брака са били на 30 декември”, заключи управителят на Обредния комплекс.

Коментари

Още от последните новини