Редуцират курсовете на градския транспорт до три бургаски квартала

Редуцират курсовете на градския транспорт до три бургаски квартала - E-Burgas.com

Автобусите за Горно Езерово, Долно Езерово и Лозенец пътували празни

Разписанията на автобусите от градския транспорт за три бургаски квартала ще бъде променени по настояване на общинския превозвач "Бургасбус". Става дума за линиите 7 за Долно Езерово, 7А за Лозово и 8 за Горно Езерово, за където броят на автобусите ще бъде редуциран. 

Промените идват на базата на прецизни разчети за реалното потребление на транспортна услуга по всички линии от градския транспорт. От наблюдението през последните месеци, е било установено, че пътникопотока трите въпросни линии е значително малък и не съответства на необходимия минимум от пътници спрямо транспортните разходи за брой курс. 

Така за № 7 и № 7А е предвидено ново делнично разписание, при което в пикови часове кварталите Долно Езерово и Лозово ще се обслужват с отделни автобуси, а през останалата част от деня - с комбиниран маршрут, т.е. двупосочно влизане в кв. Лозово. За линия № 8 също е разработено разписание с минимална корекция в броя на делничните курсове. В съботни дни кварталите ще да бъдат обслужвани с празнични (неделни) разписания.

Промените са входирани от управителя на дружеството Петко Драгнев в Общински съвет - Бургас и ще трябва да бъдат одобрени. По този начин експлоатационните разходи на "Бургасбус" в голяма степен ще бъдат оптимизирани, твърди той. 

 

Коментари

Още от последните новини