По-голяма "Синя зона" спасява "Лазур" от срязаните гуми и счупените чистачки?

По-голяма

Бургазлийка настоява паркирането пред кметство "Зора" и на улиците “Батак“, “Перущица“, “В. Петлешков“, “Т. Каблешков" да бъде платено

За разширяване на обхвата на зоната на платено паркиране в комплекс "Лазур" настоява бургазлийката Катя Младенова. Тя е писала писмо до Общински съвет - Бургас, в което обосновава предложението си.

Катя Младенова настоява "Синя зона" да стане паркинга пред териториалната дирекция "Зора", както и улиците “Батак“, “Перущица“, “В. Петлешков“, “Т. Каблешков". Малките пресечки между въпросните улици и бул. "Демокрация" също трябвало да бъдат в обхваната на зоната за платено паркиране.

"Всяка административна сграда трябва да има паркинг със свободни паркоместа за гражданите, идващи в някоя институция. Личен избор на тези граждани е дали да платят 1 лв., за да използват паркинга и да си спестят време или да търсят свободно паркомясто някъде в съседните улички и да се придвижат пеша до административната сграда" пише Катя Младенова по повод първото искане. 

Тя припомня, че автомобилите в комплекса се увеличават все повече, а гражданите все по-трудно намират свободно място за паркиране в близост в домовете си. Поради тази причина се стигало до непрестанни забележки кой къде живее и къде паркира, което създавало напрежение и се стигало до счупени чистачки и срязани гуми. 

Предложението ще бъде разгледано от комисията "Транспорт и морско дело" към Общински съвет - Бургас. Местният парламент вече няколко пъти се съобрази с искането на гражданите и разшири обхвата на "Синята зона' в Бургас. Големият проблем обаче идва по периферията на платената зона, тъй като там винаги става струпване на паркирани автомобили, чиито шофьори искат да избегнат плащането. 
 

 

Коментари

Още от последните новини