Пламна локомотивът на бързия влак Бургас-София

Пламна локомотивът на бързия влак Бургас-София - E-Burgas.com

67 пътници чакат вагоните им да бъдат изтеглени

Възпламеняване в машинното отделение на локомотива на бързия влак Бургас-София прекрати движението на влаковете между гарите Стара Загора и Чирпан, съобщиха от БДЖ.

Сигналът за инцидента е подаден в 19.05 часа.След преминаване на композицията през гара Свобода машинистите забелязват дим, който излиза от машинното отделение на локомотива. Локомотивният персонал незабавно предприема необходимите действия по спиране на композицията и отделяне на локомотива от състава на влака.

Използвани са наличните пожарогасители и веднага е подаден сигнал до Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Във влака е имало 67 пътници, които изчакват във вагоните от композицията да бъдат изтеглени в гара Свобода с друг локомотив, след което ще бъдат превозени с автобуси до гара Чирпан и ще продължат пътуването си с влак до София.

Превоз с автобуси между гарите Свобода и Чирпан ще бъде осигурен и за пътниците от бързите влакове от Варна за Пловдив и от София за Стара Загора, както и за един пътнически влак от Пловдив за Стара Загора.

Коментари

Още от последните новини