Плажът в Росенец отново затревен, Министерството на туризма го проверява

Плажът в Росенец отново затревен, Министерството на туризма го проверява - E-Burgas.com

Министерството на туризма трябва да даде становище дали плажът  в Росенец е изкуствено затревен. Експерти от областната администрация в Бургас направиха проверка на място.

Сигнал за това е подаден в Областната администрация в Бургас, каза заместник-областният управител Асен Бонджев: 

"Вчера следобед получихме сигнал за изкуствено затревяване на плажа на Росенец и при първа възможност ние се отзоваваме тук. Проф.Нейкова разпореди незабавна проверка. С двама експерти съм тук от Областна управа и аз в качеството си на заместник-областен управител, чийто ресор са туризмът и крайбрежната ивица.

Видяхме, че има действително затревяване. Не сме експерти. Не можем да твърдим дали е изкуствено, дали е естествено. Ще бъде изготвен протокол и незабавно изпратен към Министерство на туризма, с което нашите правомощия и възможности като областна администрация са спазени и изчерпани".

През януари на плажа пред т. нар. летни сараи в парк "Росенец" се проведе акция за скубане на трева. Организаторите на акцията обясниха, че някой е залесил малката ивица с райграс, а със затревяването на пясъка се цели да се покаже, че ивицата всъщност не е плаж, а земеделска земя - 17.01.21 г.

Източник: БНР

Коментари

Още от последните новини