Плажът в Бургас вече е достъпен, но не за всички

Плажът в Бургас вече е достъпен, но не за всички  - E-Burgas.com

За по-голямата част от бургазлии наредбата днес остана неясна

Достъпът до плажа в Бургас в момента не е забранен, но ще бъде осъществен при спазване на същите мерки и ограничения, които важат за парковете в цялата страна. Това стана ясно от думите на началник Отдел "Безопасност и организация на движението" и комисар Неделчо Рачев.

Днес по плажа имаше единични бройки от разхождащи се бургазлии, тъй като за повечето хора наредбата остана неудоточнена и така и не стана ясно кой и кога има свободен достъп. 

До плажната ивица ще се стига през Морската градина, където по алеите са начертани стрелки с маршрути, по които посетелите могат да се движат. Всички обаче ще трябва да спазват ограниченията и изключенията, за това кой и кога има право да посещава парка. Според заповедтта на здравния министър Кирил Ананиев посещенията са разрешени за деца до 12 години, придружавани от родител/и или член/ове на  семейството, но не повече от двама възрастни, в часовия диапазон от 9,30 ч. до 18,30 ч. всеки ден, както и за собственици на кучета, но не повече от един, във времето до 9,30 ч. и след 18,30 ч., всеки ден. 

 В Бургас няма да бъдат санкционирани лица, които се движат в часовия диапазон от 9.30 до 18.30 по двама, спазват дистанция, носят маски, не сядат на пейки или в зелени площи, не ползват спортни и детски площадки и съоръжения, не употребяват алкохол, спортуват индивидуално, спазвайки всички гореописани условия. Щабът приема, че плажната ивица на Морската градина е нейна прилежаща част. Затова за нея важат същите режим и правила, както в парка.

При посещеняита ще важат и всички останали противоепидемичните мерки, като задължителни са носенето на предпазни маски, спазването на физическа дистанция от 2,5 метра, влизането в и излизане от парковете и градските градини през обозначените за целта места, както и придвижването по обозначените маршрути. Забранява се консумацията на алкохол на територията на парковете и градините. Гражданите трябва да избягват контакт с повърхности, в т.ч. сядане на пейки и тревни площи, както и да съблюдават всички противоепидемични мерки и указания на лицата, изпълняващи служебните си правомощия.

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини