Пиян шофьор тръгна да вози ученици от Бургас до Варна

Пиян шофьор тръгна да вози ученици от Бургас до Варна  - E-Burgas.com

Мъжът опитал да прикрие алкохолните изпарения с баничка и айрян

Мъж, употребил алкохол, едва не подкара автобус пълен с ученици на екскурзия между Бургас и Варна. Сигналът е подаден във фейсбук групата "Мамите на Бургас" от майката на едно от дете. По наша информация става дума за ученичекса екскурзия от СУ „Йордан Йовков” в Бургас.

Ето какво пише потресената майка:

"Днес класа на моето дете с още 3 класа, общо 4 автобуса трябва да тръгнат в 08:00 ч. Но тука вече идва безобразието - нашият шофьор се оказва, че е пил и мирише на алкохол. Добре, че един татко от другите класове е полицай и му прави силно впечетление, обажда се да го проверят с дрегера. Представете си този шофьор от тази фирма преди това е ял баничка и пил кисело мляко е с резултат от пробата 0,2 промила алкохол!!! Той ще кара 30 и повече деца в това състояние.....Това е безобразие и нямам думи да опиша какво би се случило ако той караше децата ни. Извикаха друг шофьор превериха го, слава Богу той беше с 0,0 и тръгна с децата." 

По нейните думи от фирмата-организатор на събитието дори не изпратили представител, който да обясни неприятната ситуация. Пробата на шофьора пък предполага, че снощи той е купонясвал до късно, а тази сутрин алкохолът е бил в организма му, макар и в малки количества. Според думите на родителите мъжът е бил неадекватен и пробата е щяла да бъде много по-висока, ако е била взета по-рано. 

 

Коментари

Още от последните новини