Пиян бургазлия си потроши колата след бягство от полицията

Пиян бургазлия си потроши колата след бягство от полицията - E-Burgas.com

Шофьорът първо се нацелил в куп бетонни блокчета, след което ударил патрулката на заден ход

55-годишен криминално проявен бургазлия е задържан след шофиране в нетрезво състояние и с отнета шофьорска книжка в събота вечерта в село Черно връх. Преди това шофьорът се опитал да избяга на полицията, но успял единствено да потроши колата си.

До преследването се стигнало, след като в събота вечерта в полицията е получено съобщение за пиян мъж, който създава проблеми в заведение в центъра на с. Черни връх. Още на влизане в селото полицаите забелязали автомобила на мъжа в насрещното движение и тръгнали след него. 

Подадени са светлинен и звуков сигнал с цел спиране и проверка, но шофьорът само натиснал газта и на кръстовището на улиците "Първа" и "Единадесета", катастрофирал самостоятелно, удряйки се в куп от бетонни блокчета. Полицейскит еслужители спрели зад самокатстрофиралия автомобил, като разпоредили на водача да изгаси двигателя. Същият не се подчинил, включил на заден ход и ударил служебния автомобил, нанасяйки щети по задната дясна врата и десния праг.

Шофьорът е задържан, като е установено, че това е криминално проявения В.И., 55 годишен от Бургас / неправоспособен водач с отнета шофьорска книжка. В.И. отказал да бъде изпробван за употреба на алкохол. Съставени са му два акта по Закона за движение по пътищата и и задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление – Бургас.

        

Коментари

Още от последните новини