ПГПНЕ „Гьоте“ вече ще се казва Немска езикова гимназия

ПГПНЕ „Гьоте“ вече ще се казва Немска езикова гимназия  - E-Burgas.com

Бургаската профилирана гимназия с преподаване на немски език „Гьоте“ (ПГПНЕ „Гьоте“) вече ще се казва Немска езикова гимназия „Гьоте“, както всъщност е и позната на повечето бургазлии. Промяната ще стане факт от 1 септември, тази година.

Решението за промяна е наименованието на гимназията е взето на заседание на Педагогическия съвет, а докладната е прокарана за гласуване в Общинския съвет от зам.-кмета по образование Йорданка Ананиева. Тя посочва, че по правилник, наименование „езикова гимназия“ може да имат училищата, в които основния чужд език се изучава по минимум три предмета в 9 и 10 клас. В случая ставало въпрос дори за пет учебни предмета, извън учебния чужд език.  

В момента това е едно от най-елитните училища в Бургас и в него се обучават 787 ученици с профил немски език. Гимназията е създадена през 1960 г. с името Немска езикова гимназия и, въпреки промените в наименованието й през годините, за своите възпитаници, родителите и широката общественост в града ни тя все още е известна с това име.

Възпитаниците на гимназията са носители на много национални и международни награди и атестации – показател за амбициозните цели и висок професионализъм на ръководството и педагогическата колегия.

Коментари

Още от последните новини