Пет бургаски комплекса събраха общо 780 кубични метра отпадъци

Пет бургаски комплекса  събраха общо 780 кубични метра отпадъци - E-Burgas.com

Около 780 кубични метра отпадъци са събрани към момента по време на пролетното почистване. Това каза директорът на Дирекция „Околна среда”към Община Бургас Павлин Михов пре радио "Фокус". 

По думите му към момента е извършено основно почистване в районите на жилищните комплекси „Изгрев“, „Славейков“, „Зорница“, „Лазур“ и „Братя Миладинови“.

Към настоящия момент можем да кажем, че пролетното почистване, което започнахме към средата на месец март, върви по график и до момента няма никакво закъснение по почистване на набелязаните места. Вероятно неблагоприятните метеорологични условия през тази седмица ще ни забавят малко, но всичко, което сме предвидили в програмата, ще бъде свършено, дори и с малко закъснение“, отбеляза Михов.

Той добави, че в момента екипите работят на територията на ж.к. „Меден Рудник“ и прилежащите му зони, като там се извършва почистване и на местности, които са в покрайнините на комплекса – „Бялата пръст“, „Боровата горичка“ и други. „Междувременно върви и почистване на замърсени терени в землищата на съставни селища и квартали.

До момента сме приключили дейностите в кварталите Крайморие, Сарафово, Черно море, Ветрен, Банево и Минерални бани, както и в селата Твърърдица, Димчево и Маринка“, каза още Михов.

Той добави, че тази седмица екипите ще започнат дейности по почистване на районите в кв. Лозово, село Братово и село Равнец. „Почистени са и местностите „Черниците“, „XI-та шахта, вилна зона „Росенец“, пътните отсечки Бургас- кв. „Горно Езерово“, Бургас – м.с. „Черно море“,Бургас – кв. „Ветрен“ и други“, каза още Михов. По думите му по време на това пролетно почистване са били събрани около 8 тона излезли от употреба гуми, които са били изхвърлени в езерото „Вая“.

Коментари