Перата 30 минути ритал завързаните мигранти и питал за "мъни"

Перата 30 минути ритал завързаните мигранти и питал за

Низамов си купил джип, пистолет и мачете за "лова на бежанци". В дома му е открита марихуана 

Районна прокуратура- Малко Търново предаде на съд Петър Низамов - Перата, който е обвинен в противозаконно лишаване от свобода на трима мъже от Афганистан  Той е подсъдим за това, че през април месец тази година в местността "Киров Гроб" в близост до Малко Търново е лишил противозаконно от свобода А. А. Исхаки,  Д. Д. Доост и С. Т. Саадат. 

В началото на 2016 год. Петър Низамов чрез Феисбук започнал  да организира неформална група лица самоопределяща се като цивилни  отряди  за защита на българските майки и вярата. Низамов взел решение да обикаля  българо – турската граница с негови съмишленици и да залавят бежанци около  границата на българска територия. По време на контактите си Низамов и лицата от Фейсбук обсъждали намерението си за залавяне на бежанци по границата.

Като част от подготовката за залавяне на бежанци Назимов си закупил газов пистолет "Зораки" с патрони за него, мачете и джип марка "Сузуки", с който да се предвижва в гористата местност.

С тази пълна екипировка на 10 април Перата, заедно със свой познат тръгнали с джипа в посока Созопол  и спрели  на бензиностанцията на „Лукойл“ на изхода от Бургас. На уговореното място те се срещнали с лица  пристигнали с  втори джип. Хората от така сформираната група  не се познавали по между си и се организирали чрез социалната мрежа. Двата джипа потеглили в посока с. Евренозово, където в района на местността "Киров гроб"  спрели на черен път около 14.15 часа.Низамов  и още две лица неустановени  в хода на разследването (едното с шапка тип маска на лицето си) се отделили от останалите и се отправил към границата.

 По това време в местността се намирали свидетелите Саадат, Доост  и Исхаки. Те напуснали Афганистан в началото на месец февруари, заради военните действия в страната, като преминали през Пакистан, Иран и в Турция. В Истанбул се събрали с група от 25 човека, но след като преминали българската граница се разделили. След това тримата афганистанци се натъкнали на групата на Перата.

Низамов и лицето с маската повалили Доост, Исхаки и Саадат на земята и с помощта на кабелни превръзки – тип миши опашки вързали ръцете им отзад на гърба и ги притиснали към земята. След това  Низамов завързал и тримата свидетели заедно един към  друг. Към този момент се присъединили останалите лица от другите две групи. След като лишил от свобода тримата пострадали, Низамов започнал да ги удря с ритници по краката, както и с шамари. . След това Низамов и лицето с маската започнали да претърсват  лежащите на земята свидетели, бъркайки в джобовете им  и претърсили ръчния им  багаж.

Низамов започнал да обикаля около лежащи Доост, Исхаки и Саадат  държейки в едната си ръка газовия пистолет, а в другата ножа тип мачете След като не намерили никакви ценни вещи. Низамов и лицето с маската, започнали да разпитват  Саадат дали носи  „мъни“ (пари) и „телефон“, но  и тримата Саадат,  Доост  и  Исхаки нямали в себе си пари и телефони, както и други ценни вещи. Всичко това продължило около 30 минути, след което Перата им наредил да се връщат в Турция без да се обади на полицията. 

В хода на разследването в дома на Низамов е намерен плик с 1 килограм марихуана, намерен върху  шкаф до мивката в кухнята.

Очаква се Районен съд –Малко Търново да определи дата на съдебното заседание.

Коментари

Още от последните новини