Педофили дебнат деца в сайт за запознанства

Педофили дебнат деца в сайт за запознанства - E-Burgas.com

Сайт с разголени и провокативни снимки на малолетни деца е достъпен за всеки интернет потребител, който пожелае да ги види, съобщава NOVA, като се позовава на сигнал от свой зрител. Оказа се, че част от тях са български момичета, които са били принуждавани от педофили да им пращат голи снимки, а те са ги публикували в портала за запознанства. 

Детски порнографски снимки се разпространяват свободно в сайт за запознанства. В онлайн чат платформата телевизионният екип открива 3 профила с предизвикателни снимки на млади момичета, които са вписани в сайта на възраст от 10 до 13 години.

Два от трите профила са на реални български момичета на по 12-13 години. Третият не е откриват по име в българското пространство на социалните мрежи. Оказва се, че в българската чат платформа е фалшив - с крадени снимки на момиче, което не е от България. Открит е в руски сайтове, става ясно при проверката. От медията подават сигнал до ГДБОП със събраната информация по сигнал на зрител.

"Впоследствие схемата е за извеждане на детето в чат платформа - Skype, Facebook Messenger или някакъв друг вид комуникатор. Детето след проведен разговор се принуждава да се разсъблича и да извършва сексуални действия пред камера. След това тези изображения, тези клипове се използват, за да бъде изнудвано", коментира Явор Колев, началник сектор "Компютърни престъпления" към ГДБОП.

Коментари

Още от последните новини