Пътят между Бургас и Варна - една от отсечките на смъртта у нас

Пътят между Бургас и Варна - една от отсечките на смъртта у нас - E-Burgas.com
news.bg

Над 162 са опасните участъци по високоскоростните пътища в страната. Става въпрос за изходите на градовете в посока на магистралите, пътят Русе-Бяла, Креснеското дефиле, отсечката между Бургас и Варна и още много други, показа Нова телевизия.

В разгара на летния сезон се засилва и трафикът по скоростните пътища на страната. За жалост, черната статистика на тежки пътнотранспортни произшествия продължава да слага черните точки на смъртта на картата на България. 27 са жертвите от началото на годината по българските автомагистрали. За 2017-та загиналите по широките и високоскоростни пътища у нас са 62-ма.

Сред опасните участъци са изходите на градовете посока автомагистралите. В Пловдивска област най-опасна е автомагистрала Тракия от 107 до 149-тия километър, в който участък само за една седмица загинаха 7 души, сред които е 2 годишно дете. На територията на Пловдивска област по пътищата от Републиканската мрежа са загинали 16 души, а 222-ма са ранени.

Пътувайки към морето, посока Бургас има няколко опасни точки. Сред тях е участъка от 165-ти до 208-ми километър на магистрала „Тракия”. Един от най-опасните участъци в Бургаския регион е този при разклона за Атия заради тази пешеходна пътека, която пресича главния път от Бургас до Созопол и след множеството инциденти тук са поставени стационарен радар, както и ленти, ограничаващи скоростта за движение. На мястото през 2017-та 6-годишно момче е загина на място, след като е беше блъснато от джип на пешеходна пътека.

 


 

 

 

 

Коментари