Първокласник от Бургас с избито зъбче след сблъсък с другарче в училище

Първокласник от Бургас с избито зъбче след сблъсък с другарче в училище  - E-Burgas.com
снимка: Wikimapia

От Регионалният инспекторат по образованието  твърдят, че бой не е имало

Първокласник от СУ "Константин Преславски" в Бургас е приет в болница след побой в училището, съобщи "24 часа". Малкият Данаил е с избити зъби, оплаквал се е и от болки в корема. Инцидентът е станал на 4 май. В училището тече проверка, уточнява се какво точно се е случило.

"Не мога да коментирам, в момента имам работа", каза психологът на училището Светлозар Янев. По непотвърдени данни едва, когато бащата на детето го взел от училище, то се оплакало, че много го боли корема.

Вкъщи родителите видели, че детето има избити няколко зъба. Те веднага алармирали полицията, по случая работят служители от Второ РУП. Момченцето е настанено в отделението по ортопедия към УМБАЛ Бургас.

"Побой не е имало". Това заяви категорично директорът на Регионалният инспекторат по образованието пред "Дарик" радио.

Първокласник е с избито млечно зъбче след инцидент в час по физическо възпитание, съобщи инж. Виолета Илиева. „Всичко това е много преувеличено. Някой търси сензация. Ситуацията е следната – в час по физическо вчера, между две момченца е възникнал спортсменски сблъсък, неумишлен. Вследствие на това, на едно от децата пада млечно зъбче. Детето е прегледано от медицинско лице, наблюдавано е до края на деня. В същото време родителите и на двете деца са уведомени за случката. Те са дошли веднага в училището, разговаряли са и всичко и било изяснено. Между двете деца няма конфликт“, обясни Илиева.

Детето, чието зъбче е паднало, е било прието в УМБАЛ – Бургас късно снощи с болки в корема. Прегледано и освободено е за домашно лечение. От думите на Илиева стана ясно, че посещението на детето в лечебницата няма общо с инцидента в часа по физическо възпитание. От училището вече са изпратили подробен доклад до инспектората, в който случката е описана подробно.

Коментари

Още от последните новини